Adopsjon

Før du anskaffer deg en katt eller flere

Kattunger eller voksen/ung katt

Har du tid til å ha én eller flere katter? En katt er et veldig sosialt dyr, så ha gjerne to. Katten trenger stell, kos, aktivisering og lek....

Har du råd til å ha én eller flere katter? Det koster penger å ha katt; den må ha riktig fôr, ormekurer, årlig helsesjekk hos veterinær og den må vaksineres årlig. Tar du til deg en kattunge må du sette av penger til kastrering og id-merking eller adoptere inkl. kastrering. En katt kan som oss mennesker også bli syk, så du må ha økonomi til å kunne ta med katten til veterinær hvis den skulle bli syk, så den kan få behandling. Vi anbefaler forsikring på katten.

Har du sjekket deg (og resten av familien/samboer) for allergi? Det er bedre å gjøre det før du anskaffer deg en katt, så slipper katten å flytte så mye rundt, og du slipper å måtte gi fra deg en katt du har blitt glad i. Det er veldig stressende for en katt å måtte bytte eier og flytte ofte.

Har du trygge og gode utemuligheter for katten(e)? Det bør være rolige omgivelser, uten store trafikkerte veier. En bakgård i Oslo sentrum og sentrumsbebyggelser generelt er ikke gode utemuligheter. Hvis du ikke er 100 % sikker på at du har trygge og gode uteområder katten din kan boltre seg fritt i bør du vurdere innekatter. Vi anbefaler at man med innekatter har to sammen som kan holde hverandre med selskap – med mindre det er snakk om en voksen katt som er vant til innetilværelsen og som ikke er glad i andre katter.

Har du noen til å passe katten(e) når du er på ferie? Hvis ikke, har du råd til kattepensjonat?
Har du tenkt gjennom hvem du kan alliere deg med som kan overta ansvaret for katten(e) dersom det skulle skje deg noe?

Katter kan leve lenge! Når du adopterer en katt må du være forberedt på å gi den et trygt og godt hjem til den dør av alderdom. En katt kan bli 15-20 år, så du må ha den med i alle planer videre i livet. Endringer i familien, som f.eks. familieforøkelse eller flytting, skal ikke ha noe å si for kattens fremtid. Hvis du adopterer en katt som får gå ut og inn og du skal flytte, så må du flytte til et sted du vet at det er lov og trygt for katten å fortsette å gå ut og inn som den vil. Hvis du får et nytt barn i familien, er det ingen grunn til å kvitte deg med katten.

Vurderer du kattunge? Når det gjelder adopsjon av kattunger under 5-6 måneder må du tenke på at det er som å få en ny baby i familien. En kattunge trenger mye sosialisering og aktivisering, så det må du være sikker på at du har tid til. Vi omplasserer derfor ikke kattunger under 5-6 måneder hvis den blir alene mer enn fire timer pr dag så adopter gjerne to. Av erfaring får man ofte mer harmoniske katter av å adoptere 2 kattunger da de leker med hverandre istedenfor å plage vettet av katten dere eventuelt har fra før. En kattunge må også holdes inne til den er blitt kastrert og id-merket, og en god stund etter dette. En katt utvikler ikke stedsans før den er rundt 8-12 måneder.

Husk at det alltid er de voksnes ansvar å passe på i samværet mellom barn og katt!

Kattunge inkl. kastrering

Chippet, vaksinert og kastrert

1500,-

Ved 2 katter

Halvt gebyr på katt nr. 2


Ungkatt

Chippet, vaksinert og kastrert

1000,-

Voksen katt

Chippet, vaksinert og kastrert

800,-

Adopsjonsvilkår:

Kattunger adopteres fra de er 12 uker gamle, og kan reserveres fra de er 8 uker gamle. Kattungene er helsesjekket, vaksinert, idmerket med chip og har fått ormekur når de omplasseres. Kattungen vil også bli kastrert på vår regning hvis dette ikke allerede er gordt ved overtagelsen. Ny eier må sørge for årlig helsesjekk og vaksinering deretter. Katten må holdes inne frem til den er ca. 8-10 måneder.

Voksne katter leveres ferdig kastrert, men må holdes inne den første tiden slik at de binder seg til dere og plassen

Del denne siden